BlogKmečke igre v Polju ob Sotli

0 0
V kraju Polje ob Sotli je društvo za ohranjanje starih običajev (DZP) organiziralo druge kmečke igre.

Prijavilo se je 9 ekip, ki so se pomerile v petih različnih igrah. Najprej so začeli s košnjo trave, kjer so morali kosci v čim krajšem času pokositi odmerjeni kos travnika. Sledila je igra pospravljanja nakošene trave v kup. Pri tej igri so bili tekmovalci tako zagreti, da so se pod njihovo vnemo vdale tudi grablje in predčasno odslužile svojemu namenu. Sledila je igra "molže krave", ki pa ni bila ravno prava krava vendar tekmovalke zaradi tega niso bile nič manj zagrete. Pri tej igri je presenetila najmlajša tekmovalka, ki je navkljub svoji krstni molži pometla s konkurenco.
Pri četrti igri sta se po dva člana iz vsake skupine z ročno žago spopadla s hlodom in treba je priznati, da najboljše dva bi v obup spravila tudi motorno žago.
Pri zadnji igri so tekmovali trije tekmovalci in izkazati so se morali v moči ter ravnotežju. Dva člana ekipe sta čez polovico nogometnega igrišča valila balo pri tem pa je tretji član moral hoditi po bali in loviti ravnotežje. Zagotovo se sliši preprosto, vendar tekmovalci so kaj hitro občutili muhavost bale.

Po končanih igrah je sledilo še druženje ob dobri hrani in pijači, manjkala pa ni niti harmonika, ki je dodobra popestrila vzdušje. 

Kako pa je vse skupaj izgledalo pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Deli z drugimi
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Yahoo Buzz


Bodite prvi in napišite svoj komentar...

Napišite svoj komentar

Ime: Obvezno polje.
Email naslov: Obvezno polje. Ni viden javno
Vaša spletna stran:
Prepiši kodo iz okvirčka: Obvezno polje.
Komentar: Obvezno polje.